Jojoba-olie (Oleum Simmondsia chinensis)

Jojoba-olie (Oleum Simmondsia chinensis)

€ 4,00

Op voorraad - SKU: 100026

De zaden van de Jojobastruik bestaan voor ongeveer 50% uit een vloeibare was die `olie` genoemd wordt. . Ze assimileert heel goed met de huid en hydrateert de bovenste huidlagen uitstekend.
  • Beschrijving
  • Specificaties

De zaden van de Jojobastruik bestaan voor ongeveer 50% uit een vloeibare was die `olie` genoemd wordt. Deze olie, gewonnen door het persen van de zaden, is zeer licht, rijk aan onverzadigde vetzuren en wordt niet ranzig.

Omdat de olie niet vet aanvoelt is het een perfecte basis voor make-up en wordt daarom veel toegepast in de huidverzorging. Ze assimileert heel goed met de huid en hydrateert de bovenste huidlagen uitstekend. Vertraagt bovendien de afgifte van talg en is hierdoor bijzonder geschikt voor de verzorging van een vette huid. Door de verzachtende werking is de olie in lage concentraties ook goed voor de verzorging van een droge en gevoelige huid.

Jojoba olie beschermt de huid en het haar tegen weersinvloeden, ze heeft een natuurlijke zonnebeschermingsfactor 4 en zorgt ervoor dat de huid langer bruin blijft. Jojoba olie is niet geschikt voor inwendig gebruik.

Inhoud 10ml